Sitemap Contact Kalender Nieuw Home

Beurzen en terugkeermandaten

Terugkeermandaten voor onderzoekers die in het buitenland werken

De terugkeermandaten van de Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid zijn bedoeld om getalenteerde onderzoekers die in buitenlandse onderzoekscentra aan R&D doen, aan te moedigen om naar België terug te keren.
Lees meer...

Postdocbeurzen aan niet-EU onderzoekers

Met het oog op het bevorderen van W&T-samenwerkingen, stelt het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO) beurzen van 6 tot 18 maanden ter beschikking aan hooggekwalificeerde onderzoekers uit niet-EU-landen.
Lees meer...

EURAXESS, Europees portaal Mobiliteit van de onderzoekers

EURAXESS Jobs is een gebruiksvriendelijke en kosteloze rekruteringstool. Onderzoekers vinden er een massa informatie die voortdurend wordt bijgewerkt over vacatures, financieringsmogelijkheden en beurzen in heel Europa. Ze hoeven alleen hun cv te uploaden zodat recruiters hen kunnen vinden. Bedrijven en onderzoeksinstellingen kunnen vacatures gratis in de databank laten opnemen en de cv's van uitmuntende internationale onderzoekers inkijken. Gebruikers hebben ook rechtstreeks toegang tot de nationale EURAXESS-portaalsites in de partnerlanden die informatie bevatten over vacatures en financieringsmogelijkheden voor onderzoekers en over specifieke diensten die in de verschillende landen worden aangeboden.
Lees meer op de EURAXESS website...

HODGE-beurzen voor het Institut des Hautes Études Scientifiques (IHES)

De Engineering and Physical Sciences Research Council en het IHES bieden elk jaar twee beurzen aan voor een duur van een jaar met de naam van Sir William Hodge, vooraanstaand Brits wiskundige gespecialiseerd in algebra en differentiaalmeetkunde. Met deze beurzen kunnen opmerkelijke jonge theoretische wis- en natuurkundigen in het IHES verblijven.
Lees meer over de HODGE-Beurzen in het IHES...

 

Over deze website

Uw privacy

© 2017 POD Wetenschapsbeleid