Sitemap Contact Kalender Nieuw Home
Lucht- en ruimtevaart > Europees lucht- en ruimtevaartbeleid

Het Belgian National Trainee Programme bij ESA

Een carrière in de ruimtevaart begint met het Belgian National Trainee Programme!

Ben je enthousiast over de ruimte en wil je je carrière een vliegende start geven? Dat kan met het Belgian National Trainee Programme bij ESA. Dat programma biedt je de kans om als Belgische Trainee bij het European Space Agency mee te werken aan ruimtevaartprojecten. Payload architecture, radio-navigation, system engineering en microwave technology zijn slechts enkele van de spannende werkvelden waarin onze trainees uitdagende taken opnemen.

Als Trainee bij ESA krijg je werkervaring in onderzoek, planning en ontwikkeling. Je werkt er onder begeleiding van een ESA-medewerker in een interdisciplinair team met wetenschappers en ingenieurs van de 20 ESA-lidstaten, die aan de top staan in hun vakgebied.

Voorwaarden om deel te nemen:

  • minder dan 2 jaar geleden een masterdiploma of doctoraat behaald in een wetenschappelijke of technische richting;
  • een bewezen interesse hebben voor ruimtevaart;
  • zeer goede kennis van het Engels, kennis van andere talen, vooral Frans, is van harte welkom;
  • enthousiast zijn om te werken in een internationale omgeving;
  • Belg zijn.

Voor de duur van je activiteit als Trainee, van twaalf tot maximaal 24 maanden, zal je een maandelijkse toelage ontvangen van de Belgische Staat (POD Wetenschapsbeleid - BELSPO) en werken in een van de ESA-vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland of Spanje.

Solliciteren?

De selectie voor 2013 is achter de rug. Hou deze pagina in het oog of schrijf je in op de mailing list van BELSPO om op de hoogte te blijven van de volgende selectierondes.

Over deze website

Uw privacy

© 2014 POD Wetenschapsbeleid