Sitemap Contact Kalender Nieuw Home
Lucht- en ruimtevaart > Educatieve activiteiten

Educatieve activiteiten

Belgian National Trainee Programme bij ESA
Are you fascinated by space and want to carry out genuinely cutting-edge research? With the Belgian National Trainee Programme, or NTP, we give you the opportunity to work on current space projects at the European Space Agency (ESA). Satellite operations, robotics, manned and unmanned spaceflight, Earth observation and mission analysis are just some of the exciting areas of work in which our trainees have taken on demanding tasks.
Lees meer...

EOEdu - Een kijk op onze planeet
Educatieve website over aardobservatie dmv satellieten
Lees meer op de EOEdu website...

EOEdu - De wereld in posters
Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van het VEGETATION-systeem werd er een serie van 7 posters gemaakt die de hele aarde bedekken, met uitzondering van de polen.
Bekijk en download ze op de EOEdu website en ontdek de tentoonstelling "Imaging the world’s forests"...

Science Education
through Earth Observation for High Schools (SEOS)

SEOS is een initiatief dat ijvert voor het gebruik van teledetectie in de wetenschappelijke vakken in het secundair onderwijs. Het programma wordt gefinancierd via het Zesde Kaderprogramma van de Europese Commissie (EC). Elf partners uit verschillende Europese landen hebben dit project samen met het Europese Ruimtevaartagentschap ESA uitgewerkt.
Lees meer op de SEOS website...

ESA Education
Het Onderwijsbureau van het ESA staat in voor het onderwijsprogramma van het Ruimtevaartagentschap dat jonge mensen uit heel wat landen met elkaar in contact brengt. Dit om de interesse voor wetenschap en technologie bij jonge Europeanen tussen 6 en 28 jaar te wekken en in stand te houden. Op lange termijn wil het ESA zo bijdragen tot de ontwikkeling van een kennismaatschappij en zorgen voor voldoende hoog opgeleide medewerkers voor het Agentschap zodat Europa zijn voortrekkersrol op het gebied van ruimtevaart kan blijven spelen.
Lees meer op de ESA Education website...

ESA kids
Deze website is een initiatief van het Europese Ruimtevaartagentschap. Via uiteenlopende activiteiten, informatie en spelletjes wil het agentschap kinderen meer kennis over de ruimte bijbrengen. De site is beschikbaar in zes talen. Vertalen hoeft dus niet.
Lees meer op de ESA kids website...

Eduweb
Ontdek de planeet Aarde op een manier die u nog nooit heeft gezien!
Lees meer op Eduweb...

Space Connection
Het Federaal Wetenschapsbeleid gaf drieënveertig nummers uit van Space Connection, het populariserend tijdschrift over ruimtevaart.
Vind hier de digitale nummers van de Space Connection...

Publicaties
Neem een kijkje tussen de publicaties uitgegeven door onze dienst lucht- en ruimtevaart.
Download of bestel gratis de publicaties...

Over deze website

Persoonsgegevens

© 2018 POD Wetenschapsbeleid