Sitemap Contact Kalender Nieuw Home
Lucht- en ruimtevaart > Educatieve activiteiten

Educatieve activiteiten

Voor iedereen

Aardobservatie
De splinternieuwe website Belgian Earth
Observation
, ontwikkeld door Wetenschapsbeleid, biedt toegang tot een reeks educatieve bronnen met betrekking tot aardobservatie vanuit de lucht en vanuit de ruimte:

  • Een reeks becommentarieerde
    satellietbeelden;
  • tentoonstellingen en posters;
  • Publicaties voor het grote publiek;
  • Een ‘introductie tot aardobservatie’ waarmee je kunt ontdekken welke informatie er in satellietbeelden schuilt (nieuwe versie van deze tutorial wordt op dit moment ontwikkeld);
  • Een overzicht van de karakteristieken van de satellieten die door België ondersteund worden...


Andere publicaties van Wetenschapsbeleid

Ontdek de publicaties gepubliceerd door de ruimtevaartdienst:
download of bestel ze gratisLager en middelbaar onderwijs

European Space Education Resource Office (ESERO)
Via het ESERO project draagt het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) bij aan de lagere en secundaire onderwijsgemeenschap in Europa, met als doel de interesse voor wetenschap en technologie bij jonge Europeanen te wekken en in stand te houden.

ESERO Belgium verzamelt een breed netwerk aan educatieve partners uit heel België die samenwerken aan de bevordering van het gebruik van de ruimte-context in STEM-gerelateerde vakken. Concreet stelt ESERO alle door ESA ontwikkelde pedagogisch materiaal ter beschikking. Daarnaast biedt het cursussen aan voor leerkrachten, schoolprojecten en buitenschoolse activiteiten. ESERO België is een gezamenlijk initiatief van ESA en het Federale Wetenschapsbeleid.
Download de ESERO-brochure.ESA kids

Deze website is een initiatief van het Europese Ruimtevaartagentschap. Via uiteenlopende activiteiten, informatie en spelletjes wil het agentschap kinderen meer kennis over de ruimte bijbrengen. De site is beschikbaar in zes talen. Vertalen hoeft dus niet.

Science Education through Earth
Observation for High Schools (SEOS)

SEOS is een initiatief gefinancierd door de Europese Commissie (EC) dat ijvert voor het gebruik van remote sensing  in de wetenschappelijke vakken in het secundair onderwijs. Elf partners uit verschillende Europese landen hebben dit project samen met het Europese Ruimtevaartagentschap ESA uitgewerkt. Federaal Wetenschapsbeleid heeft de module ‘Een wereld aan beelden’ ontwikkeld.
Hogeschool en Universitair onderwijs

Belgian National Trainee Programme bij ESA
Ben je gepassioneerd door ruimtevaart en wil je je carrière met een flinke voorsprong beginnen?  Dat kan met het Belgian National Trainee Programme van ESA. Dit programma biedt je de kans om op ruimtevaartprojecten te werken als Belgische stagiaire aan het Europese Ruimtevaartagentschap.  Payload architecture, radionavigatie, system engineering en microgolftechnologie zijn slechts enkele van de opwindende gebieden waarin onze stagiairs momenteel met spannende uitdagingen worden geconfronteerd.

ESA Academy
De ESA Academy is het overkoepelende opleidingsprogramma van ESA voor universiteitsstudenten van ESA-lidstaten. Het voorziet in 'hands on' ruimtevaartprojecten alsook trainings- en opleidingsprogramma's. Meer informatie over de projecten en programma's vindt u op de website van de ESA Academy.
Wil je op de hoogte gehouden worden van ESA’s toekomstige opportuniteiten voor universiteitsstudenten? Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief van ESA Academy.


Over deze website

Cookies policy

Persoonsgegevens

© 2020 POD Wetenschapsbeleid