Zwangerschapsmonitoring en -preventie

Moeder red uw kind

 

Moeder red uw kind
N&B - 1949
Collectie: CINEMATEK Met de medewerking van Kind en Gezin

 

Moeder red uw kind / Pour qu'ils vivent  (Jean Boulanger & R. Aubinet - 1949) is een 18 minuten durende voorlichtingsfilm van Het Nationaal Werk voor Kinderwelzijn ( nu Kind en Gezin) binnen een reeks van 4 films over geboorte en zwangerschap. 

 

Deze eerste film vertrekt vanuit het perspectief van een toekomstige grootmoeder om vervolgens de focus te houden op het werk van Kinderwelzijn voor zwangere vrouwen. De andere titels in de reeks zijn : "Laat ze niet sterven – Het bad van de kleine – Het kind voeden", ze worden bewaard door CINEMATEK.

De filmverzameling van CINEMATEK is het hart van wat we doen. In onze depots ligt het collectieve filmgeheugen van België.

 

De digitale collectie dient niet alleen voor vertoningen, maar ook voor programmamakers en cineasten die archiefbeelden komen zoeken voor hun eigen producties. Een klein deel van de gedigitaliseerde collectie wordt ook aangewend voor andere toepassingen zoals de aanmaak van dvd's en online streaming via het platform European Film Gateway.

 


 

European Film Gateway...

Over Kind en Gezin...


Image
Image

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Copyright © 2020 BELSPO