Tests

 

Eens het instrument gebouwd is, moet het een hele reeks aan validatietesten ondergaan alvorens het de ruimte kan ingestuurd worden.

 

Het merendeel van deze tests werd uitgevoerd in het Centre Spatial de Liège. De belangrijkste test is de thermisch-vacuümtest, waarbij het vacuüm van de ruimte wordt gesimuleerd en ook de thermische omgeving waarin het instrument zal moeten werken. Tijdens deze test ondergaat het instrument grote temperatuurschommelingen en wordt er geverifieerd of het instrument op die ver uiteenlopende temperaturen (zowel heel koud als heel warm) kan functioneren.

 

NOMAD heeft ook vibratie- en schoktesten ondergaan om te checken of het instrument de trillingen tijdens de lancering en de schok bij het losmaken van de satelliet kan overleven. Verder werden ook elektromagnetische compatibiliteitstesten uitgevoerd om te verifiëren of het instrument de andere apparatuur aan boord van de satelliet niet verstoort, of, omgekeerd, zelf niet gehinderd wordt door andere elektronische systemen.

Media

 

Beelden van enkele tests

 


Foto van het team:

Image

 

van links naar rechts: Eddy Neefs (BIRA) – Roland Clairquin (BIRA) – Carmen Pastor (IAA) – Hector Garcia (SENER) – Julio Rodriguez Gomez (IAA) – Bojan Ristic (BIRA).

Image

 

Van links naar rechts: Sophie Berkenbosch (BIRA) – Marc De Lannoy (OIP) – Stijn Glorieux (OIP).

ExoMars HomeExoMars ConceptExoMars DesignExoMars FabricationExoMars TestsExoMars IntegrationExoMars Launch
ExoMars Trip to MarsExoMars OperationnalExoMars Data processing

Copyright © 2020 BELSPO