 |
NORISK
Transmissiewegen van Norovirussen, opduikende humane pathogenen aanwezig in de voedselketen
- Duur van het project:
- Fase 1: 01/01/2007 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget: 569.911€
- Sleutelwoorden: Norovirus, detection, molecular typing, zoonose, food safety, risk
profile
- Promotoren: Prof. Etienne Thiry / (Alexandra Scipioni), ULg -
Mieke Uyttendaele / Johan Debevere, UGent -
Katelijne Dierick / B. Brochier, ISP/WIV -
Lieve Herman / (Els Van Coillie), ILVO -
Georges Daube, ULg
- Contractnummer: SD/AF/01A - SD/AF/01B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report (phase
1): Transmission routes of Noroviruses, emerging human pathogens
present in the food chain
- Samenvatting (fase
1): Transmissieroutes van norovirussen, opduikende humane pathogenen aanwezig in de voedselketen
- Final Report: Transmission routes of Noroviruses, emerging human pathogens
present in the food chain
- Samenvatting van de resultaten: Transmissieroutes van norovirussen, opduikende humane pathogenen aanwezig in de voedselketen
|
 |
OFFQ
Impact van troposferisch ozon op de voedsel- en voederkwaliteit van Brassicaceae
- Duur van het project:
- Fase 1: 15/12/2006 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget: 705.911€
- Sleutelwoorden: Ozone, Brassicaceae, antioxidants, glucosinolates, chlorophyll fluorescence.
- Promotoren:
Dr Ir Karine Vandermeiren / Dr Ir L. De Temmerman, CERVA/CODA -
Nele Horemans, UA -
Birgit Gielen, UA
- Contractnummer: SD/AF/02A - SD/AF/02B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report (phase
1): Impact of troposheric Ozone on Food and Feed Quality of Brassica
species
- Samenvatting (fase
1): Impact van troposferisch ozon op de voedsel- en voederkwaliteit van brassicaceae
- Final report: Impact of troposheric Ozone on Food and Feed Quality of Brassica species
- Samenvatting van de resultaten: Impact van troposferisch ozon op de voedsel- en voederkwaliteit van Brassicaceae
|
 |
ALLERRISK
Ontwikkeling van een geïntegreerde strategie voor de aanpak van de allergenenproblematiek in de Belgische voedsel- en cateringindustrie
- Duur van het project:
- Fase 1: 15/12/2006 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget: 799.231€
- Sleutelwoorden: allergens, ELISA, PCR, mass spectrometry, food stuffs
Promotoren: Marc De Loose / Els Daeseleire, ILVO -
Bruno De Meulenaer / Bart Devreese, UGent -
Edwin De Pauw / Guy Maghuin-Rogister, ULg -
Wim Stevens / Didier Ebo, UA
- Contractnummer: SD/AF/03A - SD/AF/03B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report (phase
1): Development of an integrated strategy for controlling the allergen
issue in the Belgian food and catering industry
- Samenvatting (fase
1): Ontwikkeling van een geïntegreerde strategie voor de beheersing van de allergenenproblematiek in de Belgische voedings- en catering industrie
- Final Report: Development of an integrated strategy for controlling the allergen issue in the Belgian food and catering industry Bijlagen zijn beschikbaar op aanvraag
- Samenvatting van de resultaten: Ontwikkeling van een geïntegreerde strategie voor de beheersing van de allergenen-problematiek in de Belgische voedings- en catering industrie
|
 |
MUSICAL
Multifunctionaliteit en lokale identiteit als paradigma’s voor een duurzame en competitieve landbouw
- Duur van het project:
- Fase 1: 15/12/2006 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget: 791.649€
- Sleutelwoorden: Multifunctionality, competitiveness, territorial identity, high quality
produce, sustainability, local partnerships
- Promotoren: G. Van Huylenbroeck, UGent -
Georges Allaert, UGent -
Etienne Van Hecke, KULeuven -
Ludwig Lauwers / Frank Nevens, ILVO -
Catherine-Marie Leroy / (Marie Bourgeois), Fondation rurale de Wallonie
- Contractnummer: SD/AF/05A - SD/AF/05B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report (phase
1): Multifunctionality and local identity as paradigms for sustainable
and competitive agriculture
- Samenvatting (fase
1): Multifunctionaliteit en lokale identiteit als paradigmas voor een duurzame en competitieve landbouw
- Report Final: Multifunctionality and local identity as paradigms for sustainable
and competitive agriculture
- Samenvatting van de resultaten: Multifunctionaliteit en lokale identiteit als paradigmas voor een duurzame en competitieve landbouw
|
 |
STECTRACK
Validatie van detectiemethoden voor nieuw opduikende ziekteverwekkende Escherichia coli
- Duur van het project: 01/01/2007 – 31/01/2009
- Budget: 345.293 €
- Sleutelwoorden: STEC detection, validation, multiplex PCR, IMS
- Promotoren: Lieven De Zutter / (Bjorn Possé), UGent -
Lieve Herman / Marc Heyndrickx, ILVO -
Jurgen Del-Favero, UA -
Denis Piérard, AZ-VUB -
Georges Daube / (Ann Van Den Brande), ULg
- Contractnummer: SD/AF/06A - SD/AF/06B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report: Valorization of isolation method for normalization and control
of emerging pathogenic Escherichia coli.
- Samenvatting: Validatie van detectiemethoden voor nieuw opduikende ziekteverwekkende Escherichia coli
|
  |
FOODINTER
Voedingsinteracties: gezondheidseffecten, consumentenperceptie en impact op de agroalimentaire industrie
- Duur van het project:
- Fase 1: 01/01/2007 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget: 398.693 €
- Sleutelwoorden: Food Safety, Endocrine disruptors, mycotoxins, novel foods, chemical
risk, cell-based assays, risk perception
- Promotoren: Guy Maghuin-Rogister / Marc Mormont /
Marie-Louise Scippo / Marc Muller, ULg -
Yves-Jacques Schneider / Yvan Larondelle, UCL -
Luc Pussemier, CERVA/CODA -
Ronny Blust / Wim De Coen, UA -
Sarah De Saeger / Carlos Van Peteghem, UGent
- Contractnummer: SD/AF/04A - SD/AF/04B
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Report (phase
1): Food interactions : effects on health, consumer perception
and impact on agro-food industries
- Samenvatting (fase
1): Voedingsinteracties: gezondheidseffecten, consumentenperceptie en impact op de agroalimentaire industrie
- Final Report : Food interactions : effects on health, consumer perception
and impact on agro-food industries
|
 |
INRAM
Geïntegreerde risicoanalyse en monitoring van micropolluenten in belgische kustwateren
- Duur van het project:
- Fase 1: 15/12/2006 – 31/01/2009
- Fase 2: 01/02/2009 – 31/01/2011
- Budget:1.105.091€
- Sleutelwoorden: Micropollutants; ecological risk assessment; human health effecs; foodchain
transfer; monitoring tools; integrated coastal zone management.
- Promotoren: Colin Janssen, UGent -
Patrick Roose, MUMM -
Hubert De Brabander, UGent -
Magda Vincx, UGent -
Jan Mees, VLIZ
- Contract number: SD/NS/02A - SD/NS/02B
Documentatie
|
  |
VIRORISK
Risico van het ontstaan van virale ziekjes aangedreven door eco-klimatologische veranderingen en socio-economische
omstandigheden
- Cluster of the research projects
- Duur van het project: 15/12/2012- 31/01/2012
- Budget Fase 1: 99.964€
- Sleutelwoorden: Opkomst van humane virale infecties - klimaat- milieu- en socio-economische veranderingen - risico inventarisatie -
risico management
- Promotoren: Etienne Thiry, ULg - C Zwetkoff / S Brunet, ULg - Marc Coosemans, ITG Anvers
- Contractnummer: SD/CL/009
Documentatie
- Technische fiche
- Projectwebsite
- Eindrapporten:
- Final Report: Risk of emergence of viral diseases driven by eco-climatic changes and socio-economical situations
|