INHOUDSTAFEL


Introduction


A. Microbiologische contaminatie

A1. P. Tobback:
Mathematische modellen voor risico analyse (HACCP) en totaal systeem-analyse in de levensmiddelenconservering (Gekoelde levensmiddelen met een verlengde houdbaarheid)

A2. G. Waes:
Het ontwikkelen van snelle, specifieke en sensitieve identificatiemethoden voor Listeria monocytogenes

A3. De besmetting van voedsel door Listeria monocytogenen; een evaluatie van de situatie en een studie van technische verbeteringen tijdens de aanmaak

A4. A. Hughebaert & R. De Wachter:
Ontwikkeling van snelle methoden voor identificatie en kwantificatie van de mikrobiologische contaminatie van de levensmiddelen


B. Chemische contaminatie

B1. C. De Meester & B. Rollmann:
Uitwerking van doseringsmethodes voor de kwantificatie van mutagene en kankerverwekkende voedselcontaminanten

B2. S. Srebrnik-Friszmann:
Analyse van residu's van pesticiden en PCB's in market basket produkten en totaal dieet

B3. W. Dejonckheere:
Residu's van pesticiden In voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong en het totaal dieet

B4. J. Staessen:
Volksgezondheid en cadmiumblootstelling via het milieu


C. Functionele voeding

C1. M. Roberfroid:
Ontwikkeling van een nieuwe methode toepasselijk op de evaluatie van de veiligheid van niet-verteerbare oligosacchariden bestemd voor de voeding

C2. G. Dandrifosse:
Allergieën en voedselintoleranties: preventief effect van ingenomen polyamines (spermine en spermidine)


D. Voedselsconsumptie

D1. H. Deelstra, D.L. Massart & C. Van Peteghem:
Een actiegericht food monitoring programma

D2. R. Van Havere:
Belgian Extension on Nutrition Education and Data Input, Control, Training, Exchange (BENEDICTE)


Table of contents Next article