Partners Contact Media Programma en Locaties Home

Night on M.A.R.S. (Music, Art, Research, Science): een volledig gratis evenement met als thema's muziek, kunst, onderzoek en wetenschap.

In het eerste avondgedeelte kunt u een Science Apéro bijwonen met als thema De wetenschap ten dienste van het misdaadonderzoek!

Onderzoekers werkzaam bij de wetenschappelijke politie en experts werkzaam in laboratoria komen spreken over de verschillende stappen in een enquête en gebruiken daartoe echte cases. Ook andere opmerkelijke thema's komen aan bod, zoals de expeditie "Zoeken naar mieren in Papoea-Nieuw-Guinea" en het identificeren van species op basis van hun DNA.

Tijdens een workshop worden enkele microscopietechnieken uit de doeken gedaan waarmee bijvoorbeeld het DNA of de kristalvorming kan worden geobserveerd.

Dat eerste gedeelte wordt afgesloten met een quiz.Terzelfder tijd wordt op de koepel van 840 m² van het Planetarium de onuitgegeven film "Chasing the ghost particle" over het Ice Cube Experiment in 360° geprojecteerd, in afwachting van boodschappen vanuit het heelal vanop Antarctica...

Van 23u. tot 4u. 's morgens tot slot lossen artiesten van elektronische muziek elkaar af op de kelderverdieping van de Sint-Gorikshallen.

Het vj-collectief About:blank brengt minimal techno van de sensationele Zweed Axel Willner, beter bekend als The Field, en ook muziek van het dolle duo uit Brooklyn Blondes, dat voor het eerst in Brussel optreedt.  De Canadees Fairmont speelt van zijn kant electrowave, in aansluiting daarop volgt experimentele dubstep van de Engelsman Kuedo.

FREE ENTRANCE

Programma Sint Gorikshallen
Programma Planetarium

Volg BELSPO op Twitter (nieuw venster)

Een initiatief van
het Federaal Wetenschapsbeleid
(BELSPO)

Contact:

Sébastien Lefebvre
Federaal Wetenschapsbeleid
Dienst Communicatie
Tel: +32 (0)2 238 35 93

Florence Bellière
Federaal Wetenschapsbeleid
Dienst Communicatie
Tel: +32 (0)2 238 35 79

© 2014 Night on M.A.R.S. - BELSPO