Sitemap Contact Kalender Nieuw Home
POD Wetenschapsbeleid > Actualiteit
Link naar RSS feed

Archief

Wisseling van de presentatie in de tentoonstelling “Ukiyo-e”

De tentoonstelling Ukiyo-e – De mooiste Japanse prenten, loopt nog tot 12 februari 2017 in het Jubelparkmuseum te Brussel. Voor het eerst sinds de jaren 80 vindt zo’n uitgebreide retrospectieve rond dit thema plaats in België. Meteen na de opening in oktober werd de tentoonstelling op groot succes onthaald. Intussen lieten al meer dan 25.000 bezoekers zich bekoren door de kleurenpracht van de iconische kunstwerken uit het Land van de Rijzende Zon.
De prenten zijn weliswaar uiterst lichtgevoelig. De duur van blootstelling aan het licht wordt daarom zo veel mogelijk beperkt. Vanaf dinsdag 20 december wisselt om die reden bijna de volledige presentatie. Tot het einde van de tentoonstelling is een nieuwe selectie prenten te zien, terwijl de stukken uit de eerste presentatie weer veilig worden opgeborgen in hun donkere schuiven. Maar de bezoekers mogen gerust zijn: de beroemde “Golf” van Hokusai, een prent waarvoor de wisseling minder noodzakelijk is, blijft als publieksliefhebber en visual van de tentoonstelling ook in de tweede presentatie te bewonderen.


Staatssecretaris voor de Noordzee De Backer en mariene industrie werken samen aan Blue Growth

Hoe kunnen we het economische maximum halen uit het potentieel van de Noordzee, zonder daarbij de ecologie uit het oog te verliezen? Blauwe energie, blauwe economie, blauwe maatschappij en bescherming van de oceaan zijn zowel voor de overheid en de beleidsmakers als voor de industrie belangrijk. Er is nood aan een goede samenwerking tussen alle partijen. Daarom ondertekenen staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) en de Belgische maritieme industrieën, vertegenwoordigd door Flanders’ Maritime Cluster, een Memorandum van Overeenstemming op woensdag 9 november in Oostende. De verschillende partijen benadrukken hiermee hun engagement om elkaar te betrekken in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame technieken voor de blauwe maatschappij van vandaag.

Meer: http://www.belspo.be/belspo/organisation/actua/20161109_KbinIrsnb_nl.pdf


Over deze website

Uw privacy

© 2017 POD Wetenschapsbeleid