NL FR EN
www.belgium.be

e-Science Connection Vakantie-ateliers en kampjes


Editoriaal

Voor kinderen lijkt de zomervakantie soms te kort. Voor jonge ouders is het vaak zoeken naar oplossingen om enkele vakantieweken te overbruggen.
De Federale Wetenschappelijke Instellingen organiseren boeiende en interessante stages en ateliers, voor kinderen en voor gezinnen.

In dit nummer van e-Science Connection lees je hoe het Africamuseum, de Musea voor Schone Kunsten, de Musea voor Kunst en Geschiedenis, het Instituut voor Natuurwetenschappen, het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie en het War Heritage Institute, kinderen en hun families met plezier ontvangen voor een dag kwaliteitsvol amusement, bij regen en zonneschijn.

Veel leesplezier en aan de gezinnen met kinderen, een fijne en boeiende zomervakantie!

Arnaud VAJDA
Voorzitter van het Directiecomité

Op schattenjacht in het AfricaMuseum: om van te smullen !

  • Aan de hand van leuke zoek- en doe-opdrachten rond het thema ‘proeven’ gaan de kinderen op speurtocht. Zo ontdekken ze de code van de schatkist die verstopt zit in een van de museumzalen.

Overnachten met zicht op de ruimte

  • Wolvendaelnacht! Tijdens deze feestelijke dag en nacht kan je blijven kamperen en genieten van tal van activiteiten en voorstellingen maar ook van wetenschap. Enthousiaste mensen van het BIRA laten je er met veel passie genieten van enkele wetenschappelijke experimentjes, interactieve activiteiten of ruimtegerelateerd geknutsel.

Terug naar de achttiende eeuw en (detective) spelen in Museum Kunst & Geschiedenis

  • Waan je gedurende een week in de 18e eeuw. In het museum gaan we kijken, proeven, dansen, maken en natuurlijk ook spelen.

Op vakantie met de surrrrealisten in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

  • Surrealisme? Heb ik het goed gehoord: 'surrealisme'? Wat betekent dat gekke woord eigenlijk? Kom het te weten tijdens een actieve stage van drie dagen in de tentoonstellingen Magritte·Folon en Imagine.

Stages voor toekomstige wetenschappers

  • Graaft een paleontoloog enkel botten op? Zoekt een antropoloog enkel naar prehistorische mensen? En wat doet een entomoloog nu juist? Hoe is het leven ontstaan en hoe ziet ons lichaam er aan de binnenkant uit?

Op schattenjacht in het Legermuseum: dat gaat knallen !

  • Deze zomer stelt het Koninklijk Legermuseum twee activiteiten voor die specifiek zijn bedoeld voor kinderen en families.

Lees meer

Stuur een e-mail naar scienceconnection@belspo.be om u te abonneren, bij adresverandering of om u uit te schrijven.
Op regelmatige tijdstippen verspreiden we via e-mail ook de digitale e-Science Connection waarmee we sneller kunnen inpikken op de actualiteit.
U kunt zich hier abonneren op de e-Science Connection .