NL FR EN
www.belgium.be

Oproep tot voorstellen 2022 - Polair Onderzoek

De poolgebieden zijn in meerdere opzichten uniek. Zij zijn een belangrijke motor van het klimaat op aarde en de werking van de oceanen. Poolonderzoek helpt ons het mondiale klimaatsysteem te begrijpen, de veranderingen ervan en de directe impact op (lokale) bevolkingsgroepen en het milieu, en de implicaties voor aanpassing aan en beperking van de klimaatverandering en veerkracht over de hele wereld. Polaire wetenschap vormt de basis voor een duurzaam beheer van de poolgebieden. 

Met deze oproep tot het indienen van voorstellen wil BELSPO een impuls geven aan hoogkwalitatief Belgisch poolonderzoek dat bijdraagt en waarde toevoegt aan (een) bestaand(e) Europe(e)s(e) en/of internationa(a)l(e) prioritair(e) onderzoeksinitiatief(-ven) waarin de Belgische onderzoeksgemeenschap actief is, waardoor de Belgische positie in het (de) initiatief(-ven) wordt versterkt en een significante wetenschappelijke, politieke, economische en/of maatschappelijke impact wordt bereikt.

Important note: use of the RV BELGICA

The RV BELGICA ship time requests for year X are collected by RBINS at the end of May/beginning of June of the year X-1.
In case you plan to make use of the RV BELGICA in your proposal, it is recommended to send in the ship time application(s) as soon as possible, even though there is no certainty yet that your research proposal will be approved.

https://odnature.naturalsciences.be/belgica/en/table/2022 → Useful documents → Program LayoutCalendar

Activiteit Deadline
Lancering van de oproep vrijdag 22 april 2022
Deadline Expression of interest dinsdag 17 mei 2022 @14h00
Deadline Full proposals dinsdag 28 juni 2022 @14h00
Evaluatie juli - september 2022
Start projecten eind december 2022 - begin januari 2023

Information

  • Budget: 3.000.000 € - Herstart- en Transitieplan (HTP)
  • Periode: 2023-2025
  • Contact:  Maaike Vancauwenberghe

Deadlines

  • Expression of interest (EoI): 17/05/2022 @ 14h00
  • Full proposals: 28/06/2022 @ 14h00

The EoI and the proposals must be electronically created, elaborated and submitted via the Polar online submission platform 

Documents