NL FR EN
www.belgium.be

Sustainable production and consumption patterns (SPSD  2) (CP)

Agro-food


CP/18: Development strategies for a multifunctional agriculture in peri-urban areas

  • Project CP/18
  • Eindrapport: Overlevingsstrategieën voor een multifunctionele landbouw in een verstedelijkte omgeving
  • Bijlage: Overlevingsstrategieën voor een multifunctionele landbouw in een verstedelijkte omgeving
  • Résumé: Stratégies de survie pour une agriculture multifonctionelle en milieu urbain
  • Samenvatting: Overlevingsstrategieën voor een multifunctionele landbouw in een verstedelijkte omgeving
  • Summary: Development strategies for a multifunctional agriculture in peri-urban areas

CP/19: How can organic farming contribute to sustainable production and consumption patterns?

  • Project CP/19
  • Final report: How can organic farming contribute to sustainable production and consumption patterns?
  • Résumé: Comment l'agriculture biologique contribue-t-elle aux modes de production et de consommation durables?
  • Samenvatting: Hoe kan biologische landbouw bijdragen aan duurzame productie- en consumptiepatronen?
  • Summary: How can organic farming contribute to sustainable production and consumption patterns?

CP/27: An integrated model for impact analysis of contaminants during the production of basic food products

CP/28: Framework for assessing sustainability levels in Belgian agricultural systems - SAFE

CP/29: Integrated approach for the control on residues of coccidiostats in eggs

CP/30: Mycotoxin contamination of regular and "organic" foodstuffs

CP/31: Microbial food safety assessment: development and integration of generic predictive modeling tool

  • Project CP/31
  • Final report: Microbial food safety assessment: development and integration of generic predictive modeling tools

CP/32: Tracing and authentification of GMOs and derived products in the agro-food sectors

CP/33: Development of awareness tools for a sustainable use of pesticides

CP/47: Preconditions for sustainable land use by agriculture in urbanising network society

  • Project CP/47
  • Eindrapport: Randvoorwaarden voor duurzaam agrarisch ruimtegebruik in een verstedelijkende netwerksamenleving
  • Bijlagen: Randvoorwaarden voor duurzaam agrarisch ruimtegebruik in een verstedelijkende netwerksamenleving
  • Résumé: Conditions connexes pour une utilisation durable de l’espace rural dans la société en réseau en voie d’urbanisation
  • Samenvatting: Randvoorwaarden voor duurzaam agrarisch ruimtegebruik in een verstedelijkende netwerksamenleving
  • Summary: Preconditions for sustainable land use by agriculture in urbanising network society

CP/56: Integrated evaluation of marine food products: nutritional value, safety and consumer acceptance

  • Project CP/56
  • Final report: Integrated evaluation of marine food items: nutritional value, safety, and consumer perception
  • Annexes: Integrated evaluation of marine food items: nutritional value, safety, and consumer perception

CP/57: Interaction between mycotoxins and other food contaminants: a new safety concern

CP/58: Development of detection method for pathogenic E. coli non-0157 in food: first step in prevention

  • Project CP/58
  • Final report: Development of detection method for non-0157-pathogenic-E. coli in food: first step in prevention

CP/59: Instruments and institutions to develop local food systems

  • Project CP/59
  • Final report: Instruments and institutions to develop local food systems
  • Résumé: Outils et institutions pour le développement de systèmes alimentaires locaux
  • Samenvatting: Instrumenten en instellingen om lokale voedselsystemen te ontwikkelen
  • Summary: Instruments and institutions to develop local food systems

Read more

CP projects in Fedra (database of research projects)