NL FR EN
www.belgium.be

Oproepen

P4Science

Oproep tot voorstellen

-

S4Policy

Oproep tot voorstellen

- PRE-ANNOUNCEMENT -

In het kader van het nieuwe S4Policy onderzoeksprogramma zal BELSPO op 25 juni 2024 een oproep voor onderzoeksvoorstellen openstellen gericht aan de Belgische onderzoekgemeenschap (universiteiten, hogescholen, publieke onderzoeksinstellingen en non-profit organisaties die wetenschappelijk onderzoek in hun statuten hebben staan).

We zijn er ons van bewust dat deze timing niet ideaal is voor de onderzoekgemeenschap, daarom zal de call pas worden afgesloten op 10 oktober 2024. In de volgende oproep jaren - 2026, 2028 en 2030 - zal er beter rekening worden gehouden met de academische kalander.

Deze oproep richt zich tot "policy-driven” projecten van het S4Policy programma. Deze projectoproepen worden vanuit de Federale Overheidsinstellingen aangevraagd. De projecten hebben als doel de analytische capaciteiten van de federale diensten te verbeteren of om wetenschappelijke ondersteuning te bieden bij beleidsvorming.

Het financieringsmodel van de “policy-driven” projecten is gebaseerd op een co-funding mechanisme, waarbij BELSPO max. 90% en de bevoegde departementen min. 10% financieren.

In dit document kan u een overzicht vinden over de onderwerpen en gealloceerde budgetten. Meer uitgebreide informatie zal beschikbaar zijn bij de officiële oproep.

Graag vragen we u deze oproep breed te verspreiden binnen uw instelling.

  • Oproep opent: 25 juni 2024
  • Oproep sluit: 10 oktober 2024
  • Informatie sessie: 28 juni om 10 uur via Teams
    Registreren voor de informatiesessie kan door voor 24 juni 2024 te mailen naar S4Policy@belspo.be.
    Voor wie niet aanwezig kan zijn, de informatiesessie zal opgenomen worden en op de website worden geplaatst.

U kan het S4Policy team altijd contacteren via: S4Policy@belspo.be