NL FR EN
www.belgium.be

EUREKA

EUREKA is een Europees initiatief dat gelanceerd werd in 1985. De doelstellingen zijn de onderzoeksinspanningen van ondernemingen te stimuleren en hun innovatiecapaciteit aan te zwengelen. EUREKA helpt hen hun resources op één lijn te brengen en bij het samenwerken met onderzoeksinstellingen voor de ontwikkeling van speerpunttechnologieën en marktgerichte producten.

'Bottom up' is de basisregel van EUREKA. De deelnemers zijn volledig verantwoordelijk voor de definitie en de uitvoering van hun wetenschappelijke en technologische samenwerkingsprojecten. Ze bepalen dus zelf welke de beste weg is naar nieuwe markten.

EUREKA biedt zich ook aan als een forum voor een directe dialoog tussen de regeringen en normalisatie-instellingen, tussen EUREKA-deelnemers die gezamenlijke industriële normen beogen en zij die gehinderd worden door technische, commerciële of administratieve obstakels.

BELSPO vertegenwoordigt België als lid van de Eureka High Level Group, het meest belangrijke beslissingsorgaan van dit intergouverne-menteel netwerk, en kent een toelage toe voor de huisvesting van het Eurekasecretariaat. 

Contactgegevens

Margarida Freire
Federale, interfederale en internationale coördinatie

Europese en Belgische contactpunten