NL FR EN
www.belgium.be

Mobiliteit van Onderzoekers

Gratis webinars voor jonge onderzoekers

Het FECYT en SAIA zijn partners in het EU-project Discovery Learning , waarin nieuwe manieren om jonge onderzoekers op te leiden worden uitgetest. Voor dit najaar is de webinarserie Discovery Learning gelanceerd, waarin een aantal webinars van 3-4 uur worden aangeboden voor onderzoekers over verschillende onderwerpen, zoals wetenschapsdiplomatie, wetenschapsadvies, loopbaanontwikkeling en projectplanning.

Registratie voor het eerste webinar "Building careers as science diplomats" is nu open op een first come first served basis.

EURAXESS Belgium

Het Belgische portaal voor mobiele onderzoekers is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen het Federaal Wetenschapsbeleid, de Vlaamse Gemeenschap, de Franstalige Gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het geniet financiële steun van de Europese Commissie.

EURAXESS biedt informatie en hulp aan mobiele onderzoekers. Het portaal bevat praktische informatie over het professionele en dagelijkse leven, evenals informatie over banen en financieringsmogelijkheden.

De servicecentra helpen onderzoekers en hun gezin bij het plannen en organiseren van hun verhuizing naar een ander land, en helpen bij alle kwesties met betrekking tot mobiliteit.

Alle diensten die door het EURAXESS-netwerk worden aangeboden, zijn gratis.

EURAXESS Belgium website


Contactgegevens

Bernard Delhausse
Onderzoeksprogramma's