NL FR EN
www.belgium.be

Ruimtevaart bij de Europese Unie

Ruimtevaartbevoegdheid van de EU

Ruimtevaartbevoegdheid van de EU

  • Het doel van Europa is het uitbouwen van strategische ruimtesystemen die voldoen aan de behoeften van de Europese burgers en dit door middel van een Europees ruimtevaartbeleid en de operationele tak daarvan: het Europees ruimtevaart­programma.

Ruimtevaartprogramma van de EU

Ruimtevaartprogramma van de EU

  • Het ruimtevaartprogramma van de EU bestaat momenteel uit 4 onder­delen: Galileo en EGNOS (satelliet­navigatie), Copernicus (aard­observatie), Space Situational Awareness (Space Surveillance and Tracking, Space weather and Near-Earth Objects) en Govsatcom (beveiligde satelliet­communi­catie).
Horizon Europe Space

Horizon Europe Space

  • Horizon Europe is het nieuwe Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie dat op 1 januari 2021 van start is gegaan voor een periode van 7 jaar (2021-2027).
Horizon 2020 Space

Horizon 2020 Space

  • Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om onderzoek en innovatie in Europa te stimuleren. Horizon 2020 is de opvolger van het zevende kaderprogramma (FP7) en bestrijkt de periode 2014-2020.
Werkgroep "Ruimtevaart"

Werkgroep "Ruimtevaart"

  • Binnen de Raad van de EU neemt België deel aan de Werkgroep Ruimtevaart die alle ruimtevaart­kwesties op politiek niveau onderzoekt, onder auspiciën van de verschillende roulerende voorzitterschappen van de EU.